MASSAGES

De massages en energetische behandelingen worden gegeven door Anja van Rijsbergen.
Anja werkt met hart en ziel als HBO-opgeleid en geregistreerd gezondheidstherapeut.

Zelf genezend vermogen
Door omstandigheden als stress in de thuis- of werksituatie en ook door gebeurtenissen die op het eerste gezicht onschuldig lijken, kun je uit balans raken. Wist je dat je lichaam constant bezig is om die balans zelf te bewaren en onregelmatigheden zoveel mogelijk zelf oplost? Dit heet het zogenaamde zelf genezend vermogen.

Pas als je lichaam te veel belast wordt door factoren als stress, slechte eetgewoontes, angst, onverwerkte trauma’s, verdriet en opeenhoping van afvalstoffen, uit zich dat in allerlei klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, spierspanning, nek- en rugklachten, slapeloosheid.

Ondersteun dus je zelf genezend vermogen en gebruik de eigen wijsheid van je lichaam.
Waarom krijg jij bijvoorbeeld schouderklachten en iemand anders maagklachten?
Welke last drukt er op je schouders, wat ligt er op je maag?
Je lichaam wil je iets duidelijk maken.

Anja leert je om deze taal te begrijpen en om hier met compassie naar te luisteren. Verder zorgen behandelmethodes als massages en Bars ervoor dat spanning kan wegvloeien en beperkende overtuigingen worden opgeruimd.
Hierdoor ervaar je diepe ontspanning en krijg je meer energie, waardoor je gemakkelijker open staat voor verandering.

“Vanuit een open, aandachtige en betrokken houding help ik je d.m.v.
massage en bewustwording weer balans te vinden.”

Anja werkt met verschillende technieken.
We hanteren geen prijsverschil tussen de behandeling, zodat jij en Anja de vrijheid kunnen nemen om in het hier en nu af te stemmen wat er nodig is. Je betaalt 70,- per uur/behandeling. De duur van de behandeling wordt vooraf afgesproken.

Weetje: We werken ook met kadobonnen!

Vergoeding
De behandelingen worden door de meeste ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering alternatieve therapie. Check zelf je polis voor het door jou gekozen aanvullende pakket.

Op basis van de HBO-opleiding en licenties conformeert Anja zich aan de richtlijnen van de beroepsvereniging VBAG (Vereniging Ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze), RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), waaronder o.a. het jaarlijks volgen van diverse goedgekeurde bij- en nascholingen.

Licenties

VBAG 2050709
RBCZ 910172R
Praktijkcode 90 010554
KvK nummer 67621309
BTW nummer 1563.12.724. B02

De verschillende behandelingen en technieken

Therapeutische massage Dermasegmentale reflexologie (DSR)

Dit is een dieptemassage waarbij d.m.v. een speciale massagetechniek (zonder olie) verschillende delen van je lichaam geprikkeld worden. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen gestimuleerd en verharde en pijnlijke spanningsgebieden los gemaakt. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de afvalstoffen worden beter afgevoerd.

Omdat het menselijk lichaam horizontaal is opgebouwd uit segmenten, vinden we die terug in de huid, spierweefsel en op het bot. Al deze segmenten zijn via het zenuwstelsel verbonden met de organen, waardoor er sprake is van een reflectorische werking. De ervaring leert dat met DSR goede resultaten behaald worden bij het bestrijden van o.a.
spierspanningen in met name nek en schouders, stress, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, rugklachten.

De meeste mensen ervaren direct na de eerste behandeling al verbetering, al zijn er meestal enkele sessies nodig om volledig klachtenvrij te worden.

Ontspanningsmassage

Geniet van een moment voor jezelf en onthaast.
Terwijl jij lekker ligt, worden alle spanningen uit je lichaam weg gemasseerd en ontspan jij volkomen.
Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op je algehele gezondheid. Het zorgt ervoor dat je meer ruimte in je lichaam ervaart, je spieren soepeler en je geest rustiger wordt.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een spannende en bijzondere tijd, waarin in een relatief korte tijd veel met je lichaam gebeurt.
Onder invloed van hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kindje en om je voor te bereiden op de bevalling.
Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent en soms zijn er lichamelijke klachten, zoals pijn in je rug en nek, bekkenklachten, houd je vocht vast en slaap je slecht.
Een zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen en is tevens een mooie manier voor jou als aanstaande moeder om te ontspannen. Ook je kindje geniet ervan mee.

Voel je je niet zeker om meteen een afspraak te maken, schroom dan niet om je verloskundige of gynaecoloog om raad te vragen.

Kindermassage

Kinderen krijgen dagelijks veel indrukken en prikkels te verwerken. Op school en ook via televisie en (spel)computer. Omdat kinderen nog heel erg open staan voor hun omgeving, is het vaak moeilijk om deze prikkels te filteren en te verwerken. Hierdoor raken ze op jonge leeftijd al uit balans en krijgen fysieke en/of emotionele klachten.

Rust en balans
Kindermassage is een mooie en zachte methode om lichaam en geest weer in balans te brengen.
Kinderen die op jonge leeftijd (tussen 4-12 jaar) geregeld gemasseerd worden, komen beter los van alle indrukken van de dag. Hierdoor kunnen ze beter slapen, zich beter concentreren, krijgen ze meer zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Kortom: massage heeft niet alleen een positief effect op je kind, maar op de hele leefomgeving zowel thuis als op school.

Gun jij je kind ook dat het rustiger wordt, zich beter kan concentreren en lekker kan slapen? Maar vind je het best spannend om je kind te laten masseren? Maak dan een afspraak voor je kind en kijk als ouder, over mijn schouder mee wat er gebeurt en verbaas je over het effect van deze massage!

Bars | Kom dichter bij jezelf

Je wilt heel graag veranderen en toch gaat het desondanks moeizaam en val je weer terug in je oude patroon. Hoe komt dat dan?
Als je jouw hoofd vergelijkt met de harde schijf van een computer, dan liggen daar enorm veel bestanden opgeslagen.
Heel veel zijn oud en niet meer functioneel en nemen onnodig veel ruimte in beslag. Daardoor zit je hoofd soms vol. Herkenbaar?
De BARS-behandeling delete als het ware alle overbodige bestanden, waardoor er weer ruimte vrijkomt in jouw hoofd en lichaam. Beperkende overtuigingen verdwijnen als sneeuw voor de zon en maken veranderen gemakkelijker. Er is meer ruimte voor rust, ontspanning en nieuwe mogelijkheden.
In het slechtste geval ervaar je na een BARS-behandeling een diepe ontspanning en in het beste geval verandert je leven.

Heb jij het gevoel:
• dat je geleefd wordt?
• dat je het te druk hebt?
• te veel piekert?
• het iedereen naar de zin wilt maken?

Wil jij meer:
• genieten?
• ontspanning ervaren?
• in je kracht staan?
• je eigen keuzes maken?
Dan ben je bij mij aan het goede adres.

Hoe verloopt een Bars sessie?
Tijdens een behandeling lig je aangekleed op een massagetafel en dek ik je warm toe.
Het enige dat jij hoeft te doen is lekker liggen en ontvangen.
Terwijl jij ligt, behandel ik jouw Bars door zacht 32 punten op je hoofd aan te raken.
BARS zijn punten in en om je hoofd waar al jouw gedachten, emoties, overtuigingen, aannames en ideeën liggen opgeslagen. Bars is geschikt voor iedereen, van jong tot oud.

“Het is mijn passie om jou weer in je kracht te zetten.
Luister naar je lichaam, je allerbeste vriend!”

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close