SHIATSU

Shiatsu is een uit China en Japan afkomstige drukpuntmassage. Zoals een acupuncturist naalden gebruikt, zet de shiatsu behandelaar haar handen in.

Het woord ‘shi’ betekent ‘vinger’ en ‘atsu’ betekent ‘druk’. De behandelaar voelt met haar handen de stroming van Chi (levensenergie) die door de meridianen stroomt en brengt deze energie door het uitoefenen van druk in balans.

Ieder orgaan in het lichaam (lever, milt, maag, nieren etc.) heeft een eigen meridiaan. Wanneer de Chi niet kan stromen, ervaren we blokkades. Zo’n blokkade kan zich uiten in bijvoorbeeld spierspanning, darmklachten, hoofdpijn of stressgevoelens.

Na een shiatsu behandeling voelt men zich meestal erg ontspannen en vitaal. Shiatsu is een energetische behandeling die je lichaam en geest in balans brengt. Als je dat prettig vindt, kunnen we na afloop bespreken hoe het ging. Hierbij kan ik je advies geven over keuzes die je in het dagelijks leven maakt, ten aanzien van slaap, voeding, prikkels en hoe deze passen bij jouw basis-constitutie.

Vitaal en ontspannen

Een shiatsu-behandeling krijg je met kleding aan. Je ligt op een mat (futon) op de grond, of op een behandeltafel. Iedere behandeling is een combinatie van strekkingen, om de spieren te ontspannen en de meridianen te openen en het uitoefenen van druk. Deze druk geef ik met mijn handen, vingertoppen, elleboog of knie. Je ligt afwisselend op je rug of je buik. Indien dit niet mogelijk is, is het ook mogelijk om in een zijligging behandeld te worden. Tijdens de behandeling draag je gemakkelijk zittende kleding, het is aan te raden om warme sokken aan te doen omdat je het koud kunt krijgen tijdens en na een behandeling.

Duur: 75 minuten
Kosten €65,-

Shiatsu behandelaar Pauline Peeters

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close