OOSTERSE KINDERVOETMASSAGE

Het is voor ons allemaal soms moeilijk om aan het eind van de dag op een ontspannen manier te kunnen gaan slapen. Ook voor onze kinderen kan dit lastig zijn. Misschien raakt je kind de prikkels van de dag niet zo goed kwijt. Of je wil graag lichamelijk contact maken met je baby of peuter zodat hij lekker in slaap kan vallen.

Ontwikkel tijdens deze workshop een fijn ritueel om samen met je zoon of dochter de dag af te sluiten. Of gebruik het af en toe eens om je kleintje te verwennen met een fijne ontspanningsmassage. In deze workshop leer je stapsgewijs hoe je je (klein)kind een eenvoudige en doeltreffende voetmassage geeft.

Waarom juist voetmassage?

In onze voeten zitten bijzonder veel drukpunten die onze energie helpen balanceren. Drukpunt massage geeft een weldadig en ontspannen gevoel. Gerichte massage helpt lichaam en geest bij het loslaten van alle prikkels die we gedurende een dag te verwerken krijgen.

Wat leer je tijdens deze workshop?

We leren je om een eenvoudige, maar heel doeltreffende massage te geven waarbij de hele voet aandacht krijgt. Je leert een vaste routine aan waarin je de diverse drukpunten aanraakt, zodat het gemakkelijk te onthouden is. Je krijgt uitleg over de achtergrond van drukpunt massage, do’s & dont’s. Het verschil tussen massage bij kinderen en volwassenen en over de werking van specifieke punten. Het merendeel van de workshop bestaat uit oefenen, zodat je meteen als je thuis bent, je eerste massage kunt geven. We oefenen hierbij op elkaars (blote) voeten.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor iedereen die zijn of haar kind of kleinkind een verwenmoment wil bezorgen. Het maakt niet uit hoe oud je kind(je) is: deze massage is geschikt voor pasgeborenen tot en met kinderen van ongeveer 16 jaar. Uiteraard zijn er dan wel verschillen in aanpak, maar die leer je tijdens de workshop. Al doende leer je ook meer over energiehuishouding en hoe we ons lichaam kunnen ondersteunen.

We sluiten af met een gezamenlijke ontspanningsoefening en daarna drinken we samen nog een kopje thee of koffie. Tijdens de workshop kun je uiteraard al je vragen stellen, maar dit kan ook aan het einde tijdens de gezamenlijke afsluiting. Je krijgt een hand-out mee naar huis met daarop de belangrijkste punten kort op een rij, zodat je altijd kunt terug lezen hoe het ook alweer ging.

Duur: 2,5 uur
Kosten: €35,- inclusief hand-out, koffie/thee en iets lekkers
Datum: 30 Augustus
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur

Docent Pauline Peeters

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close