YOGA LESSEN

Boek een gratis proefles

Hathá Yoga is de traditionele  en oorspronkelijke yoga en vormt de basis waaruit andere yogastijlen zijn voortgekomen. Hathá Yoga gaat over het samenbrengen van tegengestelden. Het in evenwicht brengen van de zon en de maan, het vrouwelijke en het mannelijke, beweging en verstilling.

De yoga houdingen, ook wel Asanas genoemd, zijn ontwikkeld om de interne organen te stimuleren. Pas veel later is de zonnegroet een prominent onderdeel geworden van de yoga beoefening die, samen met de Asanas, zorgen voor een gezond en sterk lichaam.


Tijdens iedere yogales beoefen je pranayama. Waarbij je leert om regie te voeren over de ademhaling. Door middel van verschillende ademhalingsoefeningen vergroot je de capaciteit van de adem. Pranayama kan een ontspannend of juist stimulerend effect hebben op de geest en het lichaam. Wanneer je eenmaal deze controle over de ademhaling hebt aangeleerd is het ook gemakkelijker om controle over de geest uit te oefenen.

Hiernaast is Meditatie een vast onderdeel van de les, meditatie helpt om het lichaam te stimuleren of dieper te ontspannen, om aandacht bij het lichaam te brengen en bewustzijn te vergroten.

Je kunt een Mindful les of een Hathá les volgen. Er zit verschil in de intensiteit van de lessen in verband met de ervaring en doelen van de deelnemers. In de gevorderden les ligt meer focus op kracht en het opbouwen van de wat complexere Asana’s.
Twijfel je welke les bij je past, neem dan een proefles of overleg het even met ons.

MINDFUL YOGA

Mindful yoga maakt gebruik van de asanas uit de traditionele Hathá yoga. De focus ligt echter meer op het bewegen in aandacht. Door middel van yoga train je de aandacht in het hier en nu. Mindful yoga is een mooie manier om jezelf, patronen en grenzen beter te leren kennen. De begeleiding die je ontvangt is gericht op het leren accepteren van het lichaam en het stimuleren van zelfzorg.

De opbouw van een Mindful yogales is hetzelfde als een Hathá yogales, echter de intensiteit qua spiertraining ligt lager.

De duur van een yogales is 1,5 uur
Iedere les is opgebouwd uit 4 onderdelen:
pranayama, asanas, spiertraining en meditatie


Proefles: Gratis

Abonnement:
1 les per week: 38,- per maand
2 lessen per week: 55,- per maand
1 online les per week via youtube: 28,- per maand

Lesrooster

Docenten  Anne Wolfs en Pauline Peeters

Boek een gratis proefles

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close